Szállás Demjén, szállásfoglalás, programok, látnivalók egy helyen.

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyarország » Heves megye » Demjén  

Remtelak

  • Remtelak, Demjén

Elérhetőségi adatok
Demjén,
  Szállásfoglalás a környéken »
Ismeri a szolgáltatást?
Írjon értékelést

Egerszalók felől érkezve Demjénbe jobbra a második utcában, a Kossuth Lajos téren található a Polgármesteri hivatal. Keleti irányba elindulva megyünk az első kereszteződésig ahol jobbra fordulva a Rákóczi úton folytatjuk az utunkat. Az utca végén jobbra fordulva a Dózsa György utcába érünk. Az első utcánál balra kanyarodunk az Akácfa utcára, és átmegyünk a patakhídon, majd jobbra kanyarodunk a Táncsics utcába. Egyenesen tovább haladva az út végén balra fordulunk. Innen tovább földúton megyünk, az erdő széléig, amíg egy piros bódét nem találunk. Innen már ki lesz táblázva a Remete barlang.

A település északnyugati határában találjuk a Laskó-patak egyik mellékvölgyének oldalába faragott Remete-lak sziklahelyiséget.

A néphagyomány szerint a helyiséget remeték használták. A pincehelyiség ajtaján belépve még ma is láthatjuk a hajdani tűz-és fekhely nyomait, valamint a falba faragott polcként funkcionáló tároló-vakablakokat. A sziklafalon 6 fülke nyomait láthatjuk. A sziklahelység jó példa arra, hogy az itt élők nem csak gazdasági épületeiket, hanem lakóhelyiségeiket, sőt, a lakóhelyiségek berendezésit is (fekhelyek, asztalok, tűzhely) a riolittufába faragták.

forrás: http://gyogyvizekvolgye.hu/latnivalok-kovek-turak/182-demjen-remetelak.html

Értékelések  Írjon értékelést

A megye további kiemelt ajánlatai

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben